You need to upgrade your Flash Player or to allow javascript to enable Website menu.
Get Flash Player
 
 


 
Dan škole
 
10. septembra ove godine Negotinska gimnazija je proslavila 179. godišnjicu postojanja i rada.
 
 
 
Svečanoj akademiji, koja je tom prilikom održana u svečanoj sali Negotinske gimnazije, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, srpske pravoslavne crkve, direktori negotinskih osnovnih i srednjih škola i ustanova kulture, bivši i sadašnji profesori i učenici škole kao i predstavnici kompanija Elixir Prahovo i HE Đerdap.
 
 
Prisutne je pozdravila direktor Negotinske gimnazije prof. Dragana Nisić koja je istakla veliku tradiciju i veoma uspešan dugogodišnji rad ove eminentne institucije.
Takođe je istakla da Negotinska gimnazija ponovo u prvom razredu ima četiri odeljenja. Naime ove školske godine je upisana prva generacija učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.
 
 
Direktorka je takođe istakla da je nakon 20 godina gimnazija ušla u veliku reformu koja se odražava i na učenike i na profesore naše škole.
 
 
Svečana akademija je bila svojevrstan čas istorije posvećen stogodišnjici proboja Solunskog fronta i završetku Velikog rata.
Kroz ratne godine vodila nas je Milica Micić, učenica četvrtog razreda, monologom kroz lik srpske heroine Milunke Savić.
 
 
Obeležavanju ovog istorijskog datuma pridružio se i Muzej Krajine izložbom Bitka na Legetu, eksponatima iz istorijske zbirke koju je pripremio istoričar ove ustanove kulture Vladimir Blagojević.
 
 
Umetnički program su priredile profesorka srpskog jezika Vesna Stanković i profesorka muzičke kulture Danijela Marković zajedno sa učenicima naše škole.
 
 
 
 
NEGOTINSKA GIMNAZIJA
www.negotinskagimnazija.edu.rs