180 godina postojanja i radaGalerija


 
Dan škole

10. septembra ove godine Negotinska gimnazija je proslavila 179. godišnjicu postojanja i rada.

Svečanoj akademiji, koja je tom prilikom održana u svečanoj sali Negotinske gimnazije, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, srpske pravoslavne crkve, direktori negotinskih osnovnih i srednjih škola i ustanova kulture, bivši i sadašnji profesori i učenici škole kao i predstavnici kompanija Elixir Prahovo i HE Đerdap.

Prisutne je pozdravila direktor Negotinske gimnazije prof. Dragana Nisić koja je istakla veliku tradiciju i veoma uspešan dugogodišnji rad ove eminentne institucije.Takođe je istakla da Negotinska gimnazija ponovo u prvom razredu ima četiri odeljenja. Naime ove školske godine je upisana prva generacija učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

Direktorka je takođe istakla da je nakon 20 godina gimnazija ušla u veliku reformu koja se odražava i na učenike i na profesore naše škole.

Svečana akademija je bila svojevrstan čas istorije posvećen stogodišnjici proboja Solunskog fronta i završetku Velikog rata. Kroz ratne godine vodila nas je Milica Micić, učenica četvrtog razreda, monologom kroz lik srpske heroine Milunke Savić.

Obeležavanju ovog istorijskog datuma pridružio se i Muzej Krajine izložbom Bitka na Legetu, eksponatima iz istorijske zbirke koju je pripremio istoričar ove ustanove kulture Vladimir Blagojević.

Umetnički program su priredile profesorka srpskog jezika Vesna Stanković i profesorka muzičke kulture Danijela Marković zajedno sa učenicima naše škole.

 
 

Elektronski servisi


Izaberite smer


Rasporedi


Finansije