180 godina postojanja i radaGalerija


 
Svečana akademija

Povodom proslave jubileja, 180 godina postojanja i rada Negotinske gimnazije, održana je svečana Akademija u svečanoj sali škole kojoj su prisustvovali bivši i sadašnji đaci i profesori, Njegovo preosveštenstvo episkop timočki gospodin Ilarion sa sveštenstvom timočke eparhije, predsednik opštine Negotin, načelnica školske uprave u Zaječaru i u Domu kulture za sve sugrađane i drage prijatelje Negotinske gimnazije.

Učenici su prisutne svojim jedinstvenim istorijskim časom vratili u prošlost kroz kazivanje tekstova, stihova iz pesama i uz učešće hora naše škole. Predstava je istakla slavnu prošlost škole kao i uspešan sadašnji rad i nadu da će gimnazija nastaviti svoj uspešan obrazovno vaspitni rad i u budućnosti. Podsetili smo se slavnih učenika Negotinske gimnazije: Sime Lozanića, Đorđa Stanojevića, Stevana Mokranjca, Nikole Pašića i drugih.

Direktor Negotinske gimnazije Dragana Nisić pozdravila je prisutne, a zatim govorila o našoj školi kao veoma značajnoj obrazovnoj ustanovi koja je za svoj rad i doprinos obrazovanju više puta kroz istoriju nagrađivana kako od grada Negotina tako i od najviših državnih institucija.

Direktorka je pohvalila učenike koji su u prošloj školskoj godini osvojili neku od prvih nagrada na republičkim takmičenjima: Milicu Prstić, Nikolu Đurđića, Helenu Šćopulović i gimnastičarke Negotinske gimnazije.

Jubilarne nagrade za 30 godina rada su uručene Oliveri Negoicić i Ledarki Osmanović, a za 20 godina rada Miroslavu Lekiću.

 
 

Elektronski servisi


Izaberite smer


Rasporedi


Finansije