019/541-974019/544-560
Хајдук Вељкова 3
negotinskagimnazija@gmail.com
Negotinska gimnazija
НЕГОТИНСКА
ГИМНАЗИЈА
НЕГОТИН

Поводом прославе јубилеја, 180 година постојања и рада Неготинске гимназије, одржана је свечана Академија у свечаној сали школе којој су присуствовали бивши и садашњи ђаци и професори, Његово преосвештенство епископ тимочки господин Иларион са свештенством тимочке епархије, председник општине Неготин, начелница школске управе у Зајечару и у Дому културе за све суграђане и драге пријатеље Неготинске гимназије.

Ученици су присутне својим јединственим историјским часом вратили у прошлост кроз казивање текстова, стихова из песама и уз учешће хора наше школе. Представа је истакла славну прошлост школе као и успешан садашњи рад и наду да ће гимназија наставити свој успешан образовно васпитни рад и у будућности. Подсетили смо се славних ученика Неготинске гимназије: Симе Лозанића, Ђорђа Станојевића, Стевана Мокрањца, Николе Пашића и других.

Директор Неготинске гимназије Драгана Нисић поздравила је присутне, а затим говорила о нашој школи као веома значајној образовној установи која је за свој рад и допринос образовању више пута кроз историју награђивана како од града Неготина тако и од највиших државних институција. Директорка је похвалила ученике који су у прошлој школској години освојили неку од првих награда на републичким такмичењима: Милицу Прстић, Николу Ђурђића, Хелену Шћопуловић и гимнастичарке Неготинске гимназије. Јубиларне награде за 30 година рада су уручене Оливери Негоицић и Ледарки Османовић, а за 20 година рада Мирославу Лекићу.

ГАЛЕРИЈА