019/541-974019/544-560
Хајдук Вељкова 3
negotinskagimnazija@gmail.com
Negotinska gimnazija
НЕГОТИНСКА
ГИМНАЗИЈА
НЕГОТИН

10. септембра 2023. године Неготинска гимназија је прославила 184 године рада и постојања. Свечану академију је припремио професор српског језика Слађан Михајловић. Кроз програм који се односио на истицање људских вредности и врлина су нас водиле ученице наше школе Милица Ћосић, Нина Ергарац, Марта Мијушковић и Тамара Пајић. Оне су казивале лепе и племените мисли и тиме нас подсетиле да је потребно да негујемо и развијамо племенитост и љубав међу људима. У програму су учествовали и Андријана Марић на флаути, Вељко Рајчић и Богдан Јовановић на гитари као и Етно група Мариника.

Директорка школе Драгана Нисић похвалила је ученике и професоре који су у претходној школској години остварили значајне резултате на такмичењима. Такође је истакла да је мисија наше школе увек била и остала припрема наших ученика за даље школовање, али и свестран развој свих њихових људских вредности.

Јубиларне награде за свој рад добили су следећи професори: Марија Симић - 40 година рада; Весна Перић - 30 година рада; Слађан Михајловић - 20 година рада и Данијела Марковић - 20 година рада.